VERHUREN

Hoe gaat verhuren in zijn werk.

Het is niet altijd eenvoudig om zelfstandig uw woning voor verhuur aan te bieden. Er komen veel regels bij kijken en hoe weet je of je een betrouwbare huurder in de arm neemt?

Een verhuurmakelaar helpt niet alleen bij het zoeken naar de juiste huurder, maar ook bij het realiseren van een goede huurprijs. De prijs van een woning is afhankelijk van de vraag naar en het aanbod in huurwoningen. Uw huis verhuren begint bij het maken van een afspraak met ons om de woonruimte te bezichtigen. Hierna is direct duidelijk of de woning te verhuren is en binnen welke prijsklasse dit kan gebeuren.

Voordat we de zoektocht naar een betrouwbare huurder starten leggen we uit welke regels op het gebied van huurwetgeving belangrijk voor u zijn en wat u wel én niet kunt verwachten van huurders.

VERSPREIDING HUURDERSNETWERK

Een volgende stap in het huurproces is het aanbieden van de woning. Als u snel uw huis wilt verhuren is het belangrijk om een goede marketingstrategie te voeren. Een goede presentatie en maximale aandacht zijn essentieel. Wij spelen hier als verhuurmakelaar een cruciale rol in. We genereren maximale aandacht voor uw woning, door bijvoorbeeld professionele foto’s te laten maken en door uw woning, niet alleen op de bekende websites als Funda en Pararius aan te bieden maar ook binnen de verschillende huurdersnetwerken.

Potentiele huurders kunnen het huis of appartement bezichtigen. Deze bezichtigingen worden uiteraard door ons begeleid. Een huurvoorstel wordt met u besproken en kandidaten worden gescreend. Wanneer er overeenstemming is bereikt worden de afspraken duidelijk in een huurovereenkomst vastgelegd.

Vraagbaak

Nadat de huurcontracten zijn getekend en de eerste betaling is voldaan vindt de overdracht plaats. Tijdens de overdracht wordt een digitaal inspectierapport inclusief foto’s opgesteld. Wij maken hiervoor gebruik van Chapps, een geavanceerde opleverapp. Hiermee wordt de staat van de woning vastgelegd. Tevens wordt een eventuele inventarislijst gecheckt. Ook na de overdracht blijven wij tijdens de huurperiode beschikbaar en zijn wij als makelaar beschikbaar voor vragen of voor het oplossen van problemen tussen beide partijen. Kortom wij begeleiden het gehele verhuurproces van A tot Z.

AMSTERDAM, AMSTELVEEN, HAARLEM EN OMGEVING EN `T GOOI

De kern van het gebied waarbinnen wij huiseigenaren en huurders helpen zijn de plaatsen Amsterdam, Amstelveen, Haarlem en omgeving en `t Gooi. Er is veel vraag naar woningen in de hoofdstad van ons land. Traditioneel bevonden zich hier de internationale scholen. Recente vestiging van scholen in Haarlem en `t Gooi maken deze gebieden steeds aantrekkelijker.

WAT IS DE BETEKENIS VAN GESTOFFEERD EN GEMEUBILEERD?
Wanneer men een huis wil verhuren kan de woning gestoffeerd of gemeubileerd opgeleverd worden.
Wat is het verschil en waar is meer vraag naar?

GESTOFFEERD

De definitie van gestoffeerd richt zich op een aantal basiskenmerken van de woning. Een gestoffeerde woning heeft een vloer zoals een vaste vloerbedekking, vloertegels, een parket of een laminaatvloer. Daarnaast horen er gordijnen of rolgordijnen in het huis of appartement aanwezig te zijn. Basisverlichting hoort ook bij de stoffering evenals een wasmachine en indien mogelijk een wasdroger. Als laatste dient de keuken te beschikken over enkele vaste voorzieningen zoals een fornuis, een afzuigkap, een koelkast en een oven of magnetron.

Gemeubileerd

De voorzieningen in een gemeubileerde woning gaan veel verder dan die van een gestoffeerde woning. Bij een gemeubileerde woning is alles aanwezig, van bestek tot het beddengoed. De huurder hoeft in principe alleen zijn koffers te pakken om zijn intrek in de woning te nemen. De eerder genoemde eisen voor een gestoffeerde woning zijn aanwezig in een gemeubileerde woning, aangevuld met meubels zoals een zithoek, televisie, eethoek, bed(den), kasten en lampen. Naast meubels dient er ook linnengoed, serviesgoed en andere keukenbenodigdheden zoals pannen aanwezig te zijn. De prijs voor het gebruiken van de inboedel is opgenomen in de huurprijs.

Inventarislijst

Indien u besluit om gemeubileerd te verhuren dan adviseren wij om voorafgaand aan de huurperiode een inventarislijst op te stellen. Een inventarislijst is een lijst waarop alle roerende zaken staan opgesomd die mee verhuurd worden met de woning. Deze inventarislijst wordt, eventueel aangevuld met foto’s, tijdens de overdracht gecheckt en in het inspectierapport opgenomen.

Voordelen en nadelen

Verhuurders vragen zich vaak af wat verstandiger is, gestoffeerd of gemeubileerd verhuren? De voordelen van gestoffeerde woningen kunnen liggen in de huurperiode. Bij gestoffeerde woningen willen huurders wellicht langer blijven zodat het de moeite loont om het eigen meubilair vanuit het buitenland te verhuizen. Het voordeel van een gemeubileerde woning daarentegen is gelegen in de flexibiliteit. De woning is ook voor een korte periode inzetbaar. Het nadeel is dat de inrichting een extra selectiecriterium vormt voor potentiële huurders. Of de verhuur van een woning meer kans van slagen heeft wanneer het gestoffeerd dan wel gemeubileerd opgeleverd wordt, is moeilijk te bepalen. Dit heeft alles te maken met de doelgroep voor de woning. In de regel geldt dat kleinere appartementen makkelijker gemeubileerd verhuren en dat typische gezinswoningen makkelijker gestoffeerd verhuren.

JA, IK WIL EEN WONING verHUREN
Dutch Housing Centre helpt u bij het verhuren van uw woning.
Voor vragen kunt u bellen met 020 - 662 1234


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms