HUREN

Hoe gaat huren in zijn werk.

U wilt een huis huren in Amsterdam. Hoe gaat dit in zijn werk? U zoekt een huurhuis in Amsterdam. Hoe gaat dit proces in zijn werk?

U bent op zoek naar een woning in de omgeving van Amsterdam. Een makelaar kan u niet alleen helpen bij het vinden van een geschikte woning, maar er ook voor zorgen dat u op een makkelijke en betrouwbare manier huurt. Hoe gaat dat proces in zijn werk? Een woning huren doet u in vijf stappen: het verstrekken van de opdracht en bepalen van de zoekcriteria, selecteren van woningen doormiddel van bezichtigingen, het onderhandelen over de voorwaarden, het opstellen van de huurovereenkomst en de sleuteloverdracht.

Verstrekken opdracht

Aan de hand van een zo compleet mogelijke zoekopdracht gaan wij voor u aan de slag. Zoekt u een appartement in het centrum of een familiewoning op een rustige locatie? Hoeveel slaapkamers zijn wenselijk? En hoe hoog mag de huurprijs maximaal zijn? Wanneer we de wensen in kaart hebben gebracht zoeken we markt breed naar geschikte woningen.

Nadat we verschillende woningen hebben gevonden die aan uw eisen voldoen plannen we een huizenroute in. Zo kunt u op een dag meerdere woningen bekijken.

Tijdens de bezichtiging nemen we uitgebreid de tijd om de woning te laten zien en geven antwoord op al uw vragen. Vaak plannen we ook nog een tweede bezichtiging in om zeker te weten dat het huis aan al uw wensen voldoet.

Onderhandelingen en contract opstellen

Wanneer er een match is tussen een woning en een huurder wordt er een voorstel opgesteld met hierin opgenomen de huurprijs, de startdatum van de huurperiode en een grove schatting van de totale huurperiode. Uiteraard kunnen nog een aantal specifieke wensen meegenomen worden in de onderhandelingen. Een eventueel tegenvoorstel wordt vervolgens besproken. Zodra overeenstemming is bereikt wordt de huurovereenkomst opgesteld eventueel met een officiële Engelse vertaling. In de huurovereenkomst worden alle gemaakte afspraken opgenomen.

SLEUTELOVerDRaCHT

Als het contract door beide partijen ondertekend is en de betaling is ontvangen vindt er een sleuteloverdracht plaats. Er wordt een digitaal inspectierapport opgesteld inclusief foto’s om de staat van oplevering vast te leggen. Ook na het overhandigen van de sleutel blijven wij in beeld, als vraagbaak voor zowel de huurder als verhuurder. Bij problemen in de woning kan de huurder altijd contact met ons opnemen. Uiteraard kunnen wij ook extra begeleiding bieden bij contracten met energieleveranciers of kabelmaatschappijen.

GESTOFFEERD OF GEMEUBILEERD
Wanneer u een huis wilt huren kan de woning gestoffeerd of gemeubileerd opgeleverd worden. 
Wat is het verschil?

GESTOFFEERD

In een gestoffeerde woning zijn er een aantal basisvoorzieningen aanwezig zoals een vaste vloerbedekking, vloertegels, een parket of een laminaatvloer. Daarnaast horen er gordijnen of rolgordijnen in het huis of appartement aanwezig te zijn. Basisverlichting hoort ook bij de stoffering evenals een wasmachine en indien mogelijk een wasdroger. Als laatste dient de keuken te beschikken over enkele vaste voorzieningen zoals een fornuis, een afzuigkap, een koelkast en een oven of magnetron.

Gemeubileerd

De voorzieningen van een gemeubileerde woning gaan veel verder dan die van een gestoffeerde woning. Bij een gemeubileerde woning is alles aanwezig, van bestek tot het beddengoed. De huurder hoeft in principe alleen zijn koffers te pakken om zijn intrek in de woning te nemen. De eerder genoemde eisen voor een gestoffeerde woning zijn aanwezig in een gemeubileerde woning, aangevuld met meubels zoals een zithoek, televisie, eethoek, bed(den), kasten en lampen. Naast meubels dient er ook linnengoed, serviesgoed en andere keukenbenodigdheden zoals pannen aanwezig te zijn. De prijs voor het gebruiken van de inboedel is opgenomen in de huurprijs.

Inventarislijst

Voor een gemeubileerde woning is vaak voor aanvang van de huurperiode een inventarislijst opgesteld. Deze lijst bevat alle roerende zaken die onderdeel zijn van het gehuurde object. De inventarislijst wordt tijdens de overdracht gecheckt en eventueel aangevuld met foto’s opgenomen in het inspectierapport.

Voordelen en nadelen

Huurders vragen zich vaak af wat voordeliger is, gestoffeerd of gemeubileerd? De voordelen van gestoffeerde woningen kunnen liggen in de huurperiode. Bij gestoffeerde woningen is het wellicht eenvoudiger om er langer te blijven wonen omdat u het huis helemaal naar eigen smaak kunt inrichten. Het voordeel van een gemeubileerde woning daarentegen is gelegen in de flexibiliteit. De woning is makkelijk en snel voor een tijdelijke periode inzetbaar. Nadeel is wel dat de inrichting een extra selectiecriterium vormt. De meubels moeten tenslotte wel aan uw smaak voldoen.

JA, IK WIL EEN WONING HUREN
Dutch Housing Centre helpt u bij het vinden van een huurwoning.
Voor vragen kunt u bellen met 020 - 662 1234


Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms