Verhuur is onze uitdaging...

The key to your new home

Verhuren

Het is niet altijd eenvoudig om zelfstandig uw woning voor verhuur aan te bieden. Er komen veel regels bij kijken en hoe weet je of je een betrouwbare huurder in de arm neemt?

Vraag en aanbod
Een verhuurmakelaar helpt niet alleen bij het zoeken naar de juiste huurder, maar ook bij het realiseren van een goede huurprijs. De prijs van een woning is afhankelijk van de vraag naar en het aanbod in huurwoningen. uw huis verhuren begint bij het maken van een afspraak met ons om de woonruimte te bezichtigen. Hierna is direct duidelijk of de woning te verhuren is en binnen welke prijsklasse dit kan gebeuren.

Voordat we de zoektocht naar een betrouwbare huurder starten leggen we uit welke regels op het gebied van huurwetgeving belangrijk voor u zijn en wat u wel én niet kunt verwachten van huurders.

Verspreiding huurdersnetwerk
Een volgende stap in het huurproces is het aanbieden van de woning. Er worden professionele foto’s gemaakt van de woning die vervolgens worden verspreid binnen verschillende huurdersnetwerken. Hierna worden potentiële huurders gescreend en kunnen geschikte kandidaten het huis of appartement bezichtigen. Wanneer er een match is wordt er een duidelijk huurcontract opgesteld voor beide partijen.

Vraagbaak
Nadat de eerste betaling voldaan is vindt de overdracht plaats. Een inspectie doet onderzoek naar de staat van het huis voorafgaand aan de huurperiode en een eventuele inventarislijst wordt gecheckt. Ook tijdens de huurperiode zijn wij als makelaar beschikbaar voor vragen of voor het oplossen van problemen tussen beide partijen.

Amsterdam , Amstelveen en het Gooi
De kern van het gebied waarbinnen wij huiseigenaren aan huurders helpen zijn de plaatsen Amsterdam, Amstelveen en het Gooi. Er is veel vraag naar woningen in de hoofdstad van ons land gezien de internationale scholen die zich hier bevinden. Ook Amstelveen behoort vaak tot de mogelijkheden voor huurders. Buiten Amsterdam en Amstelveen zoeken huurders soms ook huizen in de omgeving van Den Haag, Haarlem, Wassenaar of het Gooi.] Een appartement gestoffeerd of gemeubileerd verhuren?

Wat is de betekenis van gestoffeerd en gemeubileerd?
Wanneer men een huis wil verhuren kan de woning gestoffeerd of gemeubileerd opgeleverd worden. Wat is het verschil en waar is meer vraag naar?

Gestoffeerd
De definitie van gestoffeerd richt zich op een aantal basiskenmerken van de woning. Een gestoffeerde woning heeft een vloer zoals een vaste vloerbedekking, vloertegels, een parket of een laminaatvloer. Daarnaast horen er gordijnen of rolgordijnen in het huis of appartement aanwezig te zijn. Basisverlichting hoort ook bij de stoffering evenals een wasmachine en indien mogelijk een wasdroger. Als laatste dient de keuken te beschikken over enkele vaste voorzieningen zoals een fornuis, een afzuigkap, een koelkast en een oven of magnetron.

Gemeubileerd
Een gemeubileerde woning gaat veel verder dan een gestoffeerde woning. Bij een gemeubileerde woning is alles aanwezig, van bestek tot het beddengoed. De huurder hoeft in principe alleen zijn koffers te pakken om zijn intrek in de woning te nemen. De eerder genoemde eisen voor een gestoffeerde woning zijn aanwezig in een gemeubileerde woning, aangevuld met meubels zoals een zithoek, televisie, eethoek, bed(den), kasten en lampen. Naast meubels dient er ook linnengoed, serviesgoed en andere keukenbenodigdheden zoals pannen aanwezig te zijn. De prijs voor het gebruiken van de inboedel is opgenomen in de huurprijs.

Inventarislijst
Vooraf aan de huurperiode wordt eventueel een inventarislijst opgesteld van alle zaken die zich in de woning bevinden. Deze inventarislijst wordt, eventueel aangevuld met foto’s, gecheckt en in het huurcontract opgenomen. Het is mogelijk om de inboedel te verzekeren tegen schade.

Voordelen en nadelen
Verhuurders vragen zich vaak af wat voordeliger is, gestoffeerd of gemeubileerd? De voordelen van gestoffeerde woningen kunnen liggen in de huurperiode. Bij gestoffeerde woningen willen huurders wellicht langer blijven omdat men het huis naar eigen smaak kan inrichten. Het voordeel van een gemeubileerde woning daarentegen is gelegen in de flexibiliteit. De woning is ook voor een korte periode inzetbaar. Het nadeel is dat de inrichting een extra selectiecriterium vormt voor potentiële huurders. Of een woning meer kans van slagen heeft wanneer het gestoffeerd dan wel gemeubileerd opgeleverd wordt, is moeilijk te bepalen. Dit heeft alles te maken met de doelgroep van het appartement. De doelgroep is veelal afhankelijk van de locatie van de woning en de ruimte die de woning biedt.